Hösten är kommen

En riktig höstdag, i dag pratade jag med en norrlänning där har det kommit snö!!
Jag är och blir nog aldrig någon fan av höst och vinter, våren är härlig för då kommer snart sommaren!
Har just hämtat mig efter fredagens resa till Strängnäs, Linköping och Västervik konstaterade att det är för långt att köra på en dag.
Och vad gör man då? Jo köper en ny bil i Strängnäs!
Kan man söka för sånt?
Förr var jag schizofren men nu mår vi bättre.....
Vill gratulera John som i dag tog sitt släpkort BE, bättre sent än aldrig då hans plan var att han skulle ha det till Polen resan.
I dag har jag jobbat för att få ihop ett bilförsäljnings underlag http://bytbil.com/bilar/handlare/rvghpkyg
Har ytterligare några bilar på väg in, så det är bara att kämpa vidare.
Imorgon hämtas LT1 motorn hem från Mölndal samt en Vitara från Göteborg.



Visst är det häftigt!!!



Danskarna bjuder in till dans, endast tre Svenska team har nappat!!
Jag & Göran Friberg, Mattias Bomelin & Annie Skarped samt Rickard Rasby

Sealand Challenge 2009 23-25 Okt.



Dagen för hemresa

Dag 10

Vi lovade oss själva sovmorgon, jag vaknade tidigt då var redan John iväg och hämtade Nissan vid slottet där vi ställt den då vi inte kunde köra hem på kvällen.

Och Göran kom just tillbaka från toaletten, så var det med den sov morgonen, endast Sarunas låg och snarkade.

Vi packade ihop allt och sen åkte vi upp till slottet och åt frukost, riktig god frukost.


Sen begav vi oss ut på de Polska vägarna om man nu kan kalla de för vägar.

Efter att ha kört några timmar var det som om luften gick ur mig, tävlingen var över all stress före, under och efter tävlingen var nu över, Göran fick ta över ratten en stund.
John och Sarunas hittade en Aldiaffär som Göran och jag missar så vi tar nästa Aldi. Allt gott tills vi kommer till kassan då tar de inte Visa kort, är det inte märkligt, har fungerat i hela Polen och så skall det inte funka i Tyskland?

Skämmigt får jag ställa kundvagnen och vänta tills John kommer och löser ut mig.


Nu är vi framme i Sassnitz och Göran står och diskar för fullt. Vi har fyllt upp husbilen med Tyskt vatten för jag vägrade att hälla Polskt vatten i tanken.

Nu skall vi dricka kaffe och sova några timmar tills vi tar färjan hem



Nu är vi hemma och vilda planer börjar ta form en LT1 cheva motor är inköpt, det som inte går att lätta får man kompensera med mer hästkrafter och förhoppningsvis bättre kylning.

Diverse winchstyrningar skall monteras.
Helt ny bakaxelupphängning skall byggas, framaxeln skall förstärkas med domex 4mm stålplåtar.
Större bränsletank skall monteras, sandstegarna skall in i hytten på någotvis, inget skall sticka utanför hytten.

På torsdag kommer en tidning och skall göra ett byggreportage vem vet var ni kan läsa om det.
Challenge måste vara någon form av gift för nu är Göran och jag anmälda till Sealand Challenge 2009 23-25 Okt.

Så vi blev nog inte vuxnare efter denna resa och vem vill inte ha barnasinnet kvar??


En kvinna kom in hos doktorn och berättade att hennes sexliv var dåligt eftersom hennes make inte verkade intresserad av att ha sex längre.
Doktorn undrade om hon testat viagra, och hon svarade att hennes make inte ville veta av några piller han tog inte ens alvedon mot huvudvärk.
Doktorn sade att hon kunde smyga ner pillret i hans kaffe eftersom det inte lämnar någon eftersmak. Kvinnan lovade att hon skulle prova detta.
Två veckor senare var hon tillbaka på läkarmottagningen och doktorn frågade hur det hade gått. Hon svarade att det hade varit en hemsk upplevelse.
- På vilket sätt, undrade doktorn.
- Jo, jag gjorde som du sa, stoppade pillret i hans kaffe, sa kvinnan och det gav omedelbar effekt. Han slet undan allting på bordet, slängde upp mig på det och älskade passionerat med mig. Det var fruktansvärt.
- Var sexet så dåligt? undrade doktorn.
- Nej, nej, svarade kvinnan. Sexet var det bästa jag haft på 25 år,
men jag kan aldrig mer visa mig på McDonalds igen.

------

Jag tror att min farfar är från stenåldern."
"Varför tror du det?"
"Jo, farmor pratar alltid om hans "flintskalle"."

------

Bara för jag inte är paranoid längre, behöver det inte betyda att dom inte är ute efter mig längre

------

"Pengar gör ingen lycklig men visst har det en lugnande inverkan på nervsystemet."





"The grand final" sista etappen

Dag 9

Nu skall agnarna sållas ur säden!!!!!



Dagen börjar med 1,5 mil till tävlingsområdet, lite rått och fuktigt men solen kom upp och det blev ännu en fantastisk vacker dag.



När vi startar har John fått tillstånd att hänga efter med servicebilen ut till första specialprovet för att titta på vad vi gör, då de startar oss med 4 minuters mellanrum är detta inget problem, utmaningen för John är att försöka följa efter oss rent fysiskt vilket blev problem med en tungt lastad Nissan Patrol, men jag tror att han såg något lite.

Dagens tävling börjar med ett specialprov då vi kör i en ca 10 m bred å med stridströmmande vatten ca 700 meter, då vi skall ta oss upp ur ån lyckas vi fälla en stor björk med winchen till Görans stora förvåning, tävlingens tredje träd för oss.

Efter några mils intensiv körning i skogen var det dags för nästa specialprov, ner i gungfly bilen sjunker till skärmarna i dynga, när Göran lyckas få fast wiren i ett träd och vi börjar dra, då smäller wiren av igen och Göran får efter en viss tvekan simma ut till winchen och knyta ihop wiren igen



Hur Göran såg ut efter den manövern skall vi nog inte beskriva men visst är det kul med dynga upp till armhålorna hi. hi.

Nästa prov var ytterligare ett dynghål, vi kom dit samtidigt som Karsten från Danmark det blev tävling om vem som först kom över, dansken var först men sen körde han ner i ett dike och fastnade så vi kunde köra förbi honom.

Men vad gör vi då, jo vi kör fel så vi blev omkörda igen.


Nästa special prov var ren trial så vi behövde inte ta fram wiren.   

Provet där efter möter vi Karsten igen i en kraftig uppförsbacke han gasar för fullt och rasar bak diffrentialen fullständigt, vi tar winchen för säkerhets skull vi har de båda bakkardanerna i färskt minne.

Avslutningen var ett riktigt trialprov med kraftig sidolutning som gick galant efter att Göran burkade kanon så var vi i mål på detta maraton offroad.



Så här glad är Göran när vi gått i mål i vårt första riktigt tuffa maraton challenge.
Första etappen blev vi femma och i andra blev vi åtta.

Totalt för tävlingen blev vi sjua av tjugo riktigt tuffa offroad ekipage med vana förare från denna typ av tävling så vi är fruktansvärt nöjda med vår placering.

Utan Göran med en fantastisk förmåga att läsa roadbook och Sarunas och Johns natt meckande skulle vårt team aldrig ha lyckats så väl.

Citat: "Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra"


Sista tävlingsdagen tog tydligen hårt på våra meckare då jag fick höra i efterhand att Danska Gugge ska ha väckt gossarna med kaffe då de låg i skogen och sov på en rosa filt??

 
Vi sitter och väntar på prisutdelningen tillsammans med våra glada danska vänner.



Så här fina pokaler delades ut.


Här har vi fått våra diplom, efter detta blev det mat och öl.

Kvällen blev inte sen då vi var ganska slitna efter detta maraton challenge.

Lite film från Eurosport http://www.eurosport.pl/rajdy-terenowe/transgothica-maraton/2009/story_sto2059490.shtml

 http://video.eurosport.pl/rajdy-terenowe/transgothica-maraton/2009/transghotica-na-mecie_vid115161/video.shtml


http://www.youtube.com/watch?v=PgwTrxbZdGg

 Foto:

Titta in under Galeria foto 

 http://www.expedycja.pl/?section=2

http://transgothica.pl/index.php?action=galeria&ln=


Skriv gärna en kommentar om det är bra eller om jag är för gubbsjuk(har varit det sen födseln)

Eller bara vem ni är kul att se vem som läser.

Mvh Mats


Kaptenen instruerade de nya rekryterna inför deras första fallskärmshopp. – Efter att ni har hoppat ut ska ni räkna till tre och därefter dra i snöret. Skulle ingenting hända så säger ni sakta “Sitting Bull” för er själva och drar därefter i snöret till reservfallskärmen. Väl uppe i luften hoppade alla ut ur planet en efter en och allt verkade gå bra, utom för menige Andersson som susade förbi de andra skrikande: – Hjälp grabbar! Vad fan hette den där indianen???

------

En kvinna kommer in i klubbhuset efter en genomförd golfrunda och verkar vara helt ur humör. En gentleman i klubbhuset vill vara artig och frågar hur det gått. -Uruselt, svarar kvinnan, men det beror nog på att jag blev getingstucken mellan första och andra hålet. -Aj faan, svarar mannen, där som det är så jävla svårt att få plåstret att fästa också!  

------


Ett svenskt och ett japanskt företag bestämde sig för att utkämpa en årlig roddtävling med åttamannalag. Bägge manskapen tränade länge och när dagen för kapprodden kom var båda lagen i absolut toppform med japanerna vann med ett försprång på 1 km. Efter nederlaget var moralen i botten hos det svenska laget.

Högsta ledningen beslutade att man skulle vinna påföljande år och tillsatte en projektgrupp som skulle undersöka problemet. Projektgruppen upptäckte efter mycket analyserande att japanerna hade sju man till att ro och en man till att styra, medan det svenska laget hade en man till att ro och sju som styrde.

I denna krissituation visade ledningsgruppen prov på avsevärd handlingskraft. Man engagerade en konsultfirma som skulle undersöka strukturen i det svenska laget. Experterna kom efter flera månaders arbete fram till slutsatsen att det var för många som styrde och för få som rodde. Mot bakgrund av experternas rapport genomfördes omedelbart förändringar i lagstrukturen.

Nu hade man fyra styrmän, två överstestyrmän en styrledare och en roddare. Dessutom införde man ett poängsystem för att motivera roddaren. "Vi måste utvidga hans arbetsområde och ge honom mera ansvar".

Året därpå vann japanerna med ett försprång på 2 km. Det svenska bolaget avskedade roddaren med hänvisning till dålig arbetsprestation, men betalade dock ut en bonus till ledningen som uppskattning för det stora ansträngningar den lagt ned.

Konsultfirman utarbetade en ny analys, varav man drog slutsatsen att man hade valt rätt taktik och att motivationen också var god, och att det alltså måste vara materialet som behövde förbättras. Idag är det svenska bolaget i färd med att utveckla en ny båt.

------

Ni bör komma til Polen och köra challenge.

Den vise talar om vad han ser, dåren om vad han hört."

Detta borde vara tänkvärda ord för Svensk offroad och framför allt för Svenska Bilsportsförbundet

 


 


Dag 8 torsdag

Etapp 5

Den tuffaste dagen under veckan sa de, upp kl 5,30 fixa till sig, åt frukost, man kan ju säga om man är snäll, att det var en något lägre standard än på den andra campingen, duschar och toaletter hm,hm.


Mat och serveringspersonal var inte i klass med första campingen nog om campingen .


Vi skulle vara klara till start kl 9,00 och det var 8 mil dit, på kvällen innan fick vi besked på att vi fick ta bilen på trailer dit, skönt!!!



Första specialsträckan var på ca 12 mil, i början gick motorn riktigt taskigt, men efter att stannat två gånger och ställt om tändningen gick den som en raket.


6 special prov fanns på första sträckan lite dynga och lite trial, passade oss kanon och vi trivdes bra.



Lite vatten i dag också.


Andra sträckan var på 8 mil, vid tredje specialprovet skulle vi upp för en sandbrink då vred vi av ytterligare en kardanaxel fan,fan, och då kom tjejerna som stod som funktionärer på specialprovet fram och sa att tävlingen är avblåst på grund av att två cross country bilar krockat.

Senare visade det sig att det var en fyrhjulare och en cross country bil frontalkrockat då ett av fordonen missat något i roadbooken och vänt tillbaka för at hitta rätt igen i boken.
Tyvärr blev det en jäkla smäll brutna ben och slagit sig som tusan helikoptertransport till sjukhuset.

"Men den enas olycka kan vara den andres lycka"
Tror ni Göran och jag var glada för det beskedet??

Tråkigt när sånt händer men som sagt det går undan i skogen.

Nu är det natti. natti.

Sarunas var i Okonec och fick gjort en ny kardan på förmiddagen tack och lov, så nu är den bytt, styrsnäckan fastspänd, justerat framaxel vinklarna och nu är kl 22,22 och John och Sarunas bytte kulleden i trelinken på bakaxeln för tredje gången, jag säger bara Land Rover!!

Nu är vi på camping tre och den var inte bättre än den förra .

Däremot var maten på slottet god och en öl sitter aldrig fel.

Lite film:

http://video.eurosport.pl/rajdy-terenowe/transgothica-maraton/2009/transghotica-rozpoczeta_vid114785/video.shtml

http://video.eurosport.pl/rajdy-terenowe/pierwszy-taki-maraton_vid114902/video.shtml


http://www.youtube.com/watch?v=NeOK8r3k0mE

Foto:

http://transgothica.pl/index.php?action=galeria&ln=en&galleryType=etap6



Två chilenare , en muslim , tre Kosovoalbaner , tre finnar,
en turk samt 2 st afrikaner var ute och åkte minibuss
i Sverige en vacker sommardag ........................
VEM körde bussen ???


Svar: Kriminalvården

-------

Två finnar satt och söp då den ene säger:
- Skål!
Då tittar den andre finnen irriterat upp på den första och säger:
- Ska vi snacka eller supa?

-------
Tänkvärt när allt gått sönder.

Det är i motvind och inte i medvind som en drake stiger

------

Vi har för bråttom i vår hektiska värld för att ha tid till att stanna och tänka på livets grundläggande frågor, såsom:
- Varför kommer pizzan fram snabbare till kunden, än ambulansen till patienten?

- Varför finns det parkeringsplats för rörelseförhindrade framför skridskobanan?

- Varför beställer folk en dubbel ost hamburgare med stor pommes frites och Cola light?

- Varför köper vi hot dogs i tiopack och korvbröd i åttapack?

- Varför målar kvinnorna sina ögon med öppen mun?

- Varför är inte ordet förkortning kortare?

- Varför trycker vi på start när vi vill stänga av datorn?

- Varför finns det inte kattmat som smakar mus?

- Varför står det på hundmatburken "ny bättre smak", vem har testat detta?

- Alla känner väl till flygplanens svarta låda, som alltid håller sig oskadd. Varför tillverkar man inte flygplanen av samma material?

- Varför trycker du fjärrkontrollens knappar hårdare när batterierna är nästan slut?

- Varför tvättar vi handdukarna, händer är väl rena när de torkas?

- Varför använde Kamikaze -piloterna hjälm?

- Hur har man fått skylten "gå inte på gräsmattan" ut till mitten av gräsmattan?

- När ett ord är fel i ordboken, hur vet man det?

- Har arbetarna på Lipton kafferast?

- När jag köper en ny bumerang hur blir jag av med den gamla?

- Varför har byggnader som ska var öppet dygnet runt överhuvudtaget lås?



Dag 7 onsdag

I dag startade tävlingen 10,00 etapp 4

Jag kommer ihåg att Göran på kvällen sa att i morgon onsdag blir det en sådan där mellandag inför torsdagens, som skall bli veckans drypare.... alltså en dag att ta det lungt.......mm.mm.  så lät det inte på kvällen!!

Det började på morgonen med att vi inte hade några diffspärrar, det visade sig att en backventil hade gått sönder mellan vacuumtanken och motorn, ut på stan på morgonen för att leta tag i en sådan, mackar och verkstäder men inget, då såg vi en bilmekaniker skola in som tusan och frågade efter en ventil men inget.
Där stod en Golf som de meckade med och vi sa där sitter en sådan ventil, men den fick vi inte röra!!

Fram med 100 zloty klipp, klipp så var ventilen vår tillbaks igen 15 minuter tillgodo innan start.

Första specialprovet skulle en damm passeras Göran gick ut och vattnet gick till midjan, ok jag provar då, när jag körde ut gick det bra men rätt som det var började bilen sjunka.

Innan Göran fått stroppen runt trädet på andra sidan sjön gick vattnet upp till armhålorna på mig som satt i bilen och bara hytten var över vattnet, V8 spottar och fräser och trivs inte alls, vi konstaterar att det låter som lagerbank eller en krökt stötstång, men vi kör vidare, då kokar bilen, då tror vi att toppackningen gått.
Kan villigt erkänna att humöret och tron på att tävla vidare under veckan var långt borta.


Här är han på väg upp med Bull vid ratten.

När vi kommer till nästa specialprov ser vi bilen ”pitt bull” köra ut i nästa sjö, sjunker och försvinner endast 50 cm av burröret i taket syns så vi beslutar att det finns en morgondag och skippar resten av specialproven den här dagen då de bara består av att köra i jättedjupt vatten.

Det visade sig att föraren i pit-bull teamet (Vi kallar de för enkelheten Co-drivern pitt för han stack och föraren för bull eftersom han satt kvar) fick panik och fick inte av sig bältet men han hittade en luftficka uppe vid taket fick lugnat sig och fick upp fyrpunktsbältet och kunde simma ut.
Däremot pitt tappade winchkroken i vattnet och fick dyka ner till winchen och leta upp kroken.

Kan väl nämna att det var inte varmt i vattnet jag och Göran var dyngsura och Göran beklagade sig över blodiglar i kalsingarna.
Varje specialprov är värd 30 minuter alltså tappade vi i dag 1,5 timme något irriterande.  

Vi kom in på en 13 plats före ”pittbull” som körde alla special proven, 30 min straff per specialprov som man hoppar över men det tar tid att tömma bilen på vatten också!

Vi ligger 10 totalt.

Nu är det natta…..

Ps.en kulbult till bakaxeln fick bytas, servopumpen, tändstift, tändkabel, rikta plåten runt turbinen, rikta framaxeln, annars var det lugnt!!!!

Tyvärr blev inte detta inlägget inte så långt och tyvärr 1 dag sen då vi igår var och hämtade bilar i Strängnäs, Linköping och Västervik 140 mil och 21 timmars körning.

Det kommer senare i dag ytterligare ett inlägg.

Lite filmer från dagen:

 http://video.eurosport.pl/rajdy-terenowe/zaczal-sie-koszmar.-tak-mi_vid114990/video.shtml

http://www.youtube.com/watch?v=yYlpr45j2kg

Lite foto:

http://transgothica.pl/index.php?action=galeria&ln=en&galleryType=etap4


Direktör jansson har inviterat en ung dam på restaurang. - Beställ in precis allt som du vill ha, säger han flott. Flickan tvekar inte, utan beställer följande: Cocktail, två dussin ostron, hummer Americaine, Porter House Steak, glass, kaffe och likör. Lite förvånat säger direktör jansson. - Det var inte litet det! Äter du lika mycket hemma? - Nej, svara flickan, men hemma är det heller ingen som vill ligga med mig. 

-----

Mamman till sonen:
- Jag har hört att du börjat svära....
- Jaså, vem har sagt det om jag får fråga?
- En liten fågel viskade det i mitt öra!
- Och dom jävlarna som jag har matat hela vintern!

-----

Apotekaren måste gå ett ärende och ber springpojken se efter butiken. När han kommer tillbaka frågar han om någon varit där.
- Jo, säger pojken, det var en här som villa ha något mot sin hosta, så jag gav honom en flaska ricinolja!
- Ricinolja?! Men det förstår du väl att det var galet?
_ Inte var det galet. Titta ut genom fönstret, så kan apotekarn själv se hur han står och lutar sig mot ett träd. Han vågar inte hosta, för då gör han i byxorna!



 




Dag 6 Tisdag

En dag i katastrofens tecken nu har allt som kan gå sönder gått i sönder!!!!

31 mil i skogen 11 timmars körning med över 600 punkter i road-booken vilken innebär minst 600 vägkorsningar med efterföljande acceleration plus alla krokiga vägar och stigar och specialprov.
Inte konstigt att man var genomblöt och hade vansinnigt ont i ända, axlar och armar.

Efter första etappen funkade allt, det gick som tåget.



Andra etappen började det strula, första specialprovet small winch linan av och bakre kardan såg ut som en vin öppnare fullständigt skruvad och en fruktansvärd obalans.
Det vara bara till att ta sig någonstans där vi kan möta upp John och byta kardan, detta tappade vi troligen 1
timme på. 


Senare under ett special prov fastnade hi-liften i ett träd och när jag backade krascha jag vindrutan.



Jag lovar er att sitta och titta ut genom denna rutan och hålla 80-90km i timmen, timme efter timme med solen speglande i glaskrosset, sliter på en, för att inte tala om när vattnet stänker över rutan och vi endast har en vindrutetorkare kvar!!!

Men jag vill notera att sista specialprovet var vi enda bil som med hög fart och god vilja lyckades passera ett stort vatten/lerhål utan att wincha.



En del bilar har mer otur än andra

Att läsa road-book under stress är något vi fortfarande har mycket att lära då denna bit av körningen är ett av de viktigaste momenten och tyvärr funkade detta inte så bra andra och tredje sträckan.



Även en del av de andra teamen blev väldigt varma som John så påpassligt noterat. 

Vi har kommit till en ny camping och Sarunas har flyttat husbil och släp under dagen då han fortfarande inte mådde så bra efter den Polska matförgiftningen, vad ni än gör drick aldrig bordsvatten med citron i, Göran, John och jag drack öl och Sarunas vatten.

Även det hurtfriska Danska gänget drack vatten i stället för öl sådant straffar sig då även de låg i magplågor.



Även denna natt blev det till att mecka sent, här är Göran huslig och lagar kaffe till oss.

Nu är klockan 22,51 och jag är totalt slut så god natt och sov gott.

Lite filmer från dagen:

http://www.youtube.com/watch?v=ASmAeU8FNC4

http://video.eurosport.pl/rajdy-terenowe/transgothica-maraton/2009/dzien-piaty.-witamy-w-piek_vid115109/video.shtml


En gammal man gifter sig med en yngre kvinna och trots att de är jättekära i varandra så kan inte kvinnan få orgasm när de älskar.

De går till en psykolog för att få hjälp och får rådet att hyra in en ung, snygg man som ska vifta en handduk över dem medan de har sex.
Paret tycker att det låter lite märkligt, men eftersom de är desperata gör de som psykologen har föreslagit.

Trots de nya försöken med den handduksviftande mannen i högsta hugg så går det i alla fall inte för kvinnan.
Desperata att nå resultat byter den äldre mannen och handdukskillen plats. Kvinnan och den yngre mannen sätter igång, och omedelbart får hon en jätteorgasm.

Hennes man tittar på den yngre killen med ett leende och säger: "Där ser du grabben, så ska en handduk viftas..."

-------

Lille Olle kom på sin pappa på väg till sängkammaren med en kondom i handen. Olle som är en nyfiken liten parvel fråga pappan vad han skulle göra. Pappan blev lite generad men kom snabbt på en ursäkt: - "Jag skall jaga mal." Då sa Olle: - "Vad skall du göra när du fångat en mal? Ha sex med den?..."

-------

En kvinna boende vid Barkarby station hade varit och inhandlat en garderob på IKEA. Hon forslade hem lådan, monterade ihop garderoben och stod och beundrade skapelsen när tåget passerade utanför… Med ett brak rasade garderoben ihop.
Hon monterade upp den igen och när nästa tåg passerade hände precis samma sak.

Hon ringde till IKEA och talade om vad som hänt. De lovade att skicka dit en kille som kunde fixa det.

Montören fick ihop garderoben men precis när den var färdigmonterad igen så kom tåget och allting rasade ihop.

När han för andra gången fått ihop garderoben gick han in och ställde sig i garderoben för att se vad det var som egentligen hände.
Just då kom kvinnans make hem. Han var nyfiken på hur garderoben såg ut som hans fru hade inhandlat och stegade in i rummet där garderoben stod. När han beundrat den öppnade han garderobsdörren för att se hur den såg ut innanför.
Han stirrade på mannen som stod därinne och som sa:
-Hrrm, du tror väl inte mig, men jag står faktiskt här och väntar på tåget….



Dag 5 Måndag

Galet,,,,,,Galet,,,,,,Galet

Det får sammanfatta hela dagens körning.

Upp tidigt åt frukost kl 7,00 lasta och packa för dagens vedermödor.


Vi fick börja med att calibrera terra trippen innan vi gav oss iväg och nu fungerar den perfekt.

Kl 9,00 startade första bilen i väg, vår start tid är 9,29, fullt ös efter några km är det första specialprovet ner för en brant ravin, man måste wincha sig ner, i med bakwinchen, i med snöret och över kanten, det lät som en sytråd som small av, bilen far med full fart ner i ravinen just som den skall volta framlänges gasar jag för fullt och lyckas få ner bakändan igen.

Tala om publikens jubel efter det, sen full fart, mer wincha rakt upp för branten, skulle wiren brista skulle man slå runt baklänges.

Sen vidare, har man inte varit med om sådan här körning är det nog svårt att föreställa sig det.


Att köra i upp till 90 km på en smal typ gångstig inne i skogen med trädstammarna som slår mot skärmbreddarna i mil efter mil, är så långt man kan komma från Svensk offroad.

Nästa specialprov är ett dike som vi passerar utan problem


Specialprov 3 är en flodbädd vi kommer ut till den samtidigt med Per Bertelsen som kör rakt ut och sänker sin lilla Suzuki så vi kör om honom på insidan men som en god medmänniska hjälper vi honom upp ur vattnet innan vi kör därifrån.


Specialprov 4 skall en flod passeras, efter att Göran vadat över så var det bara att gasa för fullt över, känns lite konstigt att köra i vatten som går över huven upp på nästa brink, ut med wiren och börjar wincha då frikopplar winchen och vi kan varken komma bakåt eller framåt som tur är ingår aluminiumspett i utrustningen och vi kan bända upp bromsen på winchen tack och lov så fungerade den igen så vi kommer vidare bland stock, grus och slingriga skogsstigar.

Idag har vi kört 19 mil i skogen vilket nog är mer än vad en vanlig offroader kör om året.

Dagens resultat är en 6 plats och vi ligger 8 totalt.


Göran sköter roadbooken exemplariskt, fullt i klass med Tina Turner och John har kämpat med bilen hela kvällen bland annat så har bakvagnsupphängningen lossnat vid två tillfällen.

Vi körde punktering några 100m efter målgång, ett spik i däcket, även detta är nu lagat och vi får se fram mot morgondagen.


Sarunas ligger tyvärr nerbäddad i magåkomma läkaren har varit och gett honom en stor spruta av något? Såg att där låg likadana sprutor inne i häststallet

Så i kväll fick vi mecka själva.  

Nu är jag trött, i morgon går starten kl 8.00 och vi har 4 mil transportsträcka innan vi är vid starten, totalt har vi 24 mil specialsträcka i morgon. Så god natt klockan är 23,54 och vi skall upp kl 5,30..      

Här kommer film från etapp 2

http://www.youtube.com/watch?v=9KZniGt-Id4

http://www.youtube.com/watch?v=_pIaniwQYYU&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=XlogH-Lhjgg

http://video.eurosport.pl/rajdy-terenowe/transgothica-maraton/2009/koniec-coraz-blizej.-nie-d_vid115091/video.shtml


Hellre Parkinsons och spilla ut halva groggen,
än Alzheimers och glömma var man ställde den

-------

Bonden Per tyckte om kokta ägg till frukost. Hustrun ville skämta med honom och stack hål på äggen och blåste ut innehållet. När Per kom till frukostbordet och började knacka äggen fann han dem naturligtvis tomma. Han blev snopen, men kommenterade inte saken. Nästa morgon var det samma sak igen. Äggen var tomma och hustrun plirade förtjust ur ena ögonvrån när hennes man nu ilsknade till
Per tog yxan, knallade ut till hönshuset, fick tag i tuppen, lyfte yxan i ett hotande slag mot honom och sa:

- Använder du kondom en gång till så hugger jag nacken av dig

------

Det var uppe hos Sankte Per. En stor neger stod och bankade på porten till paradiset och Sankte Per kom personligen och släppte in honom. Och det första han frågade negern, var om han hade uträttat något speciellt.
- Ja, jag lyckades gifta mig med en vit kvinna i Alabama. Hon var till och med oskuld och dessutom dotter till en medlem i Ku Klux Klan.
- Det var inte illa! Utropade Sankte Per imponerad.
- När var det?
- För tre-fyra minuter sen.



Dag 4 Söndag nu börjar allvaret

Efter prologen på Lördagen började mekandet på allvar.


 





Fick lite nya foto idag, så jag vill bara visa hur man fältmässigt riktar upp en krökt volvo portalaxel

Frukost kl.7.00 efter det packade vi bilen sen for vi iväg kl.10,00 mot Torun, panik terra trippen fungerar inte, så vi får stressa och gissa vägen för att hinna till Torun.



Här på torget i Torun samlades alla bilarna och borgmästaren snacka polska 45min utan att man begrep ett dugg!

Kl 11.00 skall vi vara i Torun för uppvisning och start på tävlingen efter att ha kört ut till ett gigantiskt militär område, förresten innan tävlingen startade blev Göran och jag kontrollerade så att vi inte var någon säkerhetsrisk för Polen, så nu vet jag att vi inte är klassade som talibaner.



Nu har de laddat kanonen inför starten på första riktiga specialsträckan.

Vi startade kl. 14,30 alltså 30 minuter efter första bil, men som sagt prologen är endast startordning, mc och cross contry startar före trophy klassen.


Tävlingen går ut på att köra en 6,3 mil lång bana två gånger så fort som möjligt, sanslöst, här skulle Sam varit med..


Området vi kör på är Europas största sand ”öken” område, en av sträckorna 6,7km består bara av lös sand i 20-30m höga dynor, man fick vara väldigt försiktig vid nerförsbackarna då det var stor risk att slå runt framlänges.

I övrigt en blandning av tuffa skogsstigar och lös sand.

Det var om underlaget, det svåra var navigering efter roadbook, ena stunden kör man efter trippmätare och söker efter vägar vissa inte större än tänkta stigar, nästa stund skall du köra efter trippmätare och kompass riktning, så man kan ju säga att vi är en form av motoriserade scouter.



Här står Göran & jag och klämmer den lokala damen på bröden.

Nu är kl 22,30 vi har ätit, duschat, varit på briefing och fått vår nya roadbook för morgondagen.


Här tar ninja Sarunas och John över meckandet, dagens bekymmer kylproblem!!

Sarunas och John har fullt upp för att fylla upp alla oljor och kolla över alla skruvar som eventuellt har lossnat för som sagt jag har aldrig kört tuffare offroad.

Även givare till Terra-trippen skall byggas om då det visar sig att instrumentet inte klarar att läsa på en kardan med fyra bultar då dessa snurrar för fort, så nu byggs det om så att den endast läser på en bult.

Motorn har gått väldigt varm i dag, fullgas i lös sand tar fruktansvärt på kraften, eftersom vi har byggt en ny stor kasplåt så finns det ingenstans för den varma luften att passera ut så vi skall lyfta motorhuven 5 cm i bakkanten och hoppas att det hjälper.
Annars får vi hitta på något nytt.

Nu är det sovdags för i morgon skall vi till skogen och det står på flera ställen i roadbooken att det är förbjudet att använda broarna vid överfart, vad nu de menar med det?



Före start.



Vid dagens slut.....
Jo förresten en nybyggd Polaris fyrhjulsbil med turbomatning brann fullständigt upp i dag på en av sträckorna, tråkigt med så mycket arbete nerlagt.

 Här kommer en film i från etapp 1

 http://www.youtube.com/watch?v=YkMir6t-KME&feature=fvw

http://www.youtube.com/watch?v=dhLex686k74


Soldaten till Officeraren:
- Jag är så kåt, jag skulle vilja åka till staden, och få ett skjut!
Officeraren:
- Där har du kamelen!
Legionären ligger med kamelen, men efter två veckor är han kåt igen.
- Jag är så kåt, jag skulle vilja åka till staden, och få ett skjut!
Officeraren:
- Där har du kamelen.
Legionären liger med kamelen igen, men efter två veckor är han kåt igen.
- Jag är så kåt, jag skulle vilja åka till staden, och få ett skjut!
Officeraren:
- Där har du kamelen!
- Men jag är trött på att ligga med kamelen!
- Jag menar inte att du ska ligga med kamelen, jag menar att där har du kamelen, som du kan rida på till staden!

-------

Lille Olle tyckte att mamma hade blivit tjock och frågade varför.
"Jo," sa mamma. "Här har jag en bebis som jag fått ifrån pappa."
"Pappa, pappa! Mamma har ätit upp bebisen du gav henne!"



Dag 3 Lördag dax för kval

Upp med tuppen, på tal om tuppen så var det nog en import från någonstans med annan tidzon då fanskapet började gala redan kl 4 på morgonen.
Senare under helgen hotade John med att mörda fanskapet om han så mycket som gol en morgon till.



Här är John på väg ut och ska leta upp tuppen på morgontimman.

Var ute på natten och slog en sjua, tänkte det var ju som tusan vad Sarunas snarkar men det visar sig vara Johns kompis So-fia.

Efter en god frukost, förarmöte på Polska i 1 timme sen tog de det på engelska tog ca 15 minuter, vet inte om Polacker har svårare att förstå?

Och sen…..

Prolog

Nervöst som Fan.




Starten går, fem bilar med 30 sek i mellan, Landrovern med Rasmus ”Damp”slår runt framför oss så vi får vänta tills bilen har rests och den far vidare, vi får ett kraftigt genomslag strax efter en nedförsbacke och bilen går bara på sex cylindrar.

Per Bertelsen kör om, längre fram står han efter att ha slagit runt och skurit motorn.



Så här slut är man efter att kört en prolog

Totat ligger vi som nummer 11 av 20 bilar alltså före Per.

Här bygger Göran om kasplåten som är något fel konstruerad.

Framaxeln lyckades vi kröka i banan så vi har skurit upp den dragit ihop den med spanset och svetsat om den.
Även batteriet lossade lade sig på grenröret plasten på batteriet brann upp brände upp generatorkabeln och två tändkablar och en vattenslang.
Som tur var klarade sig bränsleledningen.
Vi tätade batteriet med hjälp av Pyrmoflex 5000, sen byggde vi en ny batterihylla
Ny generatorkabel, ny slang och nya tändkablar nu är bilen klar för start och i morgon gäller det.

Nu skall Göran och jag studera roadbooken för morgondagen.

God natt!

Här är en film på prologen

 http://www.youtube.com/watch?v=CNMX61-50dU&feature=player_embedded#t=169

http://www.youtube.com/watch?v=is6nMC7A3lQ


Om ni inte hinner se filmen tra tillbaka och starta om den


En liten diskret gubbe kom smygande in i kyrkan efter gudstjänsten och ville bikta sig.
- Det är nämligen så att min hustru böjde sig fram över frysboxen, när hennes kjol gled upp då brast det för mig. Jag drog upp kjolen, ner med trosorna och satte på henne allt jag orkade.
- Det är ingen synd att ha det trevligt med frun, helt naturligt svarade prästen.
Gubben tackade och gick lättad därifrån. Efter en stund kom en försynt gumma och ville även hon ha syndernas förlåtelse.
- Jo igår när jag böjde mig fram över frysboxen, kom min gubbe och satte på mig. Jag skäms så.
- Det är inget att skämmas för svarade prästen, din man har nyss varit här och jag sade att man måste ha trevligt inom äktenskapet.
- Så då är vi fortfarande välkomna till kyrkan?
- Javisst, svarade prästen.
- Det var skönt att höra, sa gumman för på Willys är vi inte välkomna längre



Hemma på Svensk mark igen

Efter att jag har upplevt mitt största offroad äventyr i mitt liv, skall jag försöka överföra detta till min blogg.
Tyvärr fungerade inte mitt Tele2 internet i Polen, vilket var en av anledningarna till att jag skaffade trådlöst internet nät, förbannade Tele2!!!!
Jag kommer att skriva om detta äventyr dag för dag.

Noll dagar kvar vi är Polen!!!

Ett litet steg för mänskligheten ett stort steg för oss, eller något sådant .

Efter en lång resa på fruktansvärt dåliga Polska vägar är vi nu framme på en ridanläggning norr om Torun.

Ny duschad och trött, två mummelman och två polska öl så mår man som en prins.

På vägen såg vi en mängd svampplockare längs vägarna en del äldre herrar i dåliga kläder med små stånd sålde svamp och bär.

Sen var det unga vackra tjejer som förmodligen också sålde svamp, konstigt de hade inga stånd och stackarna bar väldigt lite kläder tur att det var så fruktansvärt varmt i dag, 

 

Nu har vi ätit gott och skall nu gå över till danskarna och ta en öl.

 

Sen får Göran göra som förra natten, linda in sig i gladpack vilket roade John och skyddade Göran!

Då de nu delar säng hi hi.


Göran pratar i sömnen och Sarunas snarkar som en gris, som vi också hittat här på campen.

Skall bli en intressant vecka!!




Nu har vi slagit Svensk läger och grejorna börjar hamna på plats.

 

Efter en något förvirrande anmälan( syns det på oss??) fick vi ut reklamlappar som skall sättas på bilen.och alla andra försäkringspapper, licenser, registreringspapper, besiktningspapper, visa våra pass och körkort mm,mm, 





Här monterar Sarunas och John reklam klistermärke för fullt, då jag inte fick hjäpa dem för att de tycket jag satte de snett!!!



Så här fin blev den efter att alla lappar var ditsatta, kom ihåg denna bilden när jag visar bild på hur bilen ser ut när tävlingen är över.



En grundlig kontroll av bilen på besiktningen observera att vi är de enda tävlingsbilen som inte går in i deras besiktningstält



Panik, har skaffat grönt kort på Patrolen, husbilen och har försäkring på släpen, men har glömt ta med papperna på tävlingsbilen.Som tur var så var Marie på kontoret där hemma och kunde faxa ner försäkrings pappren

Tack Marie!!!

Så nu är bil, co-driver och förare nybesiktigade

John hittade några små justeringar som han tyckte var lika bra att åtgärda direkt.







Osada Karbówko var en helt fantastisk plats i Polen jag kan verkligen rekomendera er att åka dit www.osadakarbowko.pl där var lika vackert som senare läger blev katastrofala.
Trevlig serveringspersonal, god mat och bra hygienutrymme.

På kvällen var det välkomstmiddag med grillat och en god öl. Trevligt

Imorgon fortsätter äventyret.

 


 

Göran drog en bra historia.

 

Per har i hela sitt liv velat ha en Harly Davidson men inte haft råd.

Så när han var hos MC handlare så stod en sådan MC till ett billigt pris, men handlaren förklarade att den såldes billigt för om det regnade måste man smörja in sadelen med vaselin.

Men Per tänkte det kan ju inte vara så farligt bara att ha med sig en burk vaselin.

Per som blivande svärsonen var på besök hos svärföräldrarna på middag.

Han noterade att de har en fruktansvärt massa disk märkligt

Då han frågade förklarade flickan att den som först säger något under middagen åker på att diska hm.

Ingen sa något under middagen, de va fan tyckte han . så han tafsade lite på dotterns bröst lite fnitter men ingen sa något,

Fan tänkte han så han satte på dottern på bordet men ingen sa något!!!!!

Så tänkte han jag sätter på svärmor också, sagt och gjort men ingen sa något!!!!

Så hörde han regnet slå mot fönstret han blev alldeles blek, slet upp vaselinburken och rusade upp, då skrek svärfadern jag tar disken!!!!!!!



1 dag kvar

Nu är det nära!!!!
Pratade med Per Bertelsen i dag, om jag är stressad så är han fullständigt uppskruvad. I går rasade hans följebil,, en Toyota Landcruiser 100, han har skruvat hela natten, när jag ringde vid 12 så var de just klara.
Men bättre innan än under tiden.
Sara har varit ute och fotat teamet tillsammans med bilen, vem vet var fotot dyker upp.

Nu är bilen lastad och inkörd i bilhallen, allt är klart.

Så här ser en Nissan Patrol som är höjd 4" och lastad med 500kg extra last ut.

 

Här står Göran och Sarunas och funderar på livets gång.
När jag kommer hem igen är bilhallen tömd och Rickard avflyttad med  Yddingeautocenter AB
Vi kommer att driva bilförsäljningen vidare under SBVAB med en mer renodlad försäljning på 4x4 och transportbilar, planer finns att inreda en del av hallen till utställning med hobbybilar & MC samt tillbehör till offroad bilar, bara att släppa loss fantasin.

Eftersom vi åker kl. 16,00 i morgon kan detta bli sista bloggen på ett tag, jag tar med datorn för om jag har tur så fungerar Tele2 i Polen och då kommer jag att uppdatera vad jag hinner med.



Det var två göteborgare som var på besök i Stockholm. Efter två dagar i huvudstaden hade de båda gjort slut på sina pengar. När de skulle åka tåg hem visste de inte hur de skulle betala. Då sa den ene:
- Vi spelar blinda!
När konduktören kom för att kolla biljetten, så sträckte den ene fram 2 st biobiljetter. Konduktören sa:
- Dessa kan ni inte åka med.
- Hrm... Vi är båda blinda och bad en pojke fixa tågbiljetter till oss. Dessa var vad vi fick.
Konduktören tittade misstänksamt på de båda göteborgarna och sa:
- Låt gå för den här gången då.
Konduktören gick därefter in i nästa kupe, där det satt en riktigt läcker tjej. Han bad henne göra en tjänst, nämligen gå in och visa brösten för de "blinda" passagerarna.
- Jag tror nämligen inte att de är blinda...
- Inga problem, visst kan jag det!
Hon gick in till männen, drog upp tröjan och lät brösten guppa ut. Coola, som Göteborgare faktiskt är, rörde de inte en min.
- Nej du, nog är de blinda! sa tjejen när hon kom tillbaka till konduktören.
- Jag HATAR gratisåkare i mitt tåg! Om du går in och visar lite mer, så får du åka gratis!
- Självklart!
Så tjejen gick in till göteborgarna igen, drog ner byxorna och blottade hela sitt kön, varpå den ena mannen sa:
- Nu börjar vi närma oss Götet för nu börjar det lukta fesk......

---------
Varför börja köra challenge när man är i femti års åldern? det får nästa historia förklara 
---------

- Stal du bilen?
- Ja!
- Men är det inte lite underligt nu när du är 95 år?
- Jo, men det fanns ju inga bilar när jag var ung.



3 dagar kvar

Nu skall jag berätta någonting otroligt!!!
Bilen är klar!!!
Vi var i dag ute och körde en runda för att calibrera terratrippen, bilen går som en klocka 100km på vägen spikrakt inga vibrationer, allt känns rätt.
John, Sarunas och Göran var här och vi fyllde Nissan Patrolen så att man utanvidare skulle kunna bygga en nybil med alla reservdelar som vi stoppade in i den, utöver bensindrivet elverk, svets, kompressor alla tänkbara verktyg, Nissan blev nog 10cm lägre...
Efter att han kört ända till Umeå med min gamla Cheva får jag ett SMS, hur öppnar jag bakluckan? Jag trodde det skulle vara det minsta problemet man skall aldrig underskatta en norrlänning.




Så här ser en färdig CHALLENGE bil ut, ett tag trodde jag inte att den skulle bli klar.




Ett stort tack till Göran och alla andra som hjälpt till att bygga bilen, jag hoppas att den skall ge oss mycket glädje framöver i Polen och Danmark kanske också i Sverige vem vet?
Äventyret börjar på onsdag, klockan 17,45 går färjan från Trelleborg, Polen nästa camp, Prolog uppvisning i Torun med flaggviftning mm.mm.
Det får vi återkomma med senare kanske i 4 Wheel Drive? vem vet.
 


Evert var skärrad då han den här kvällen kom till polarna på baren.
- Jag har fått brev från en kille som hotade mig till livet. Om jag inte lät hans fru vara i fred så skulle han skjuta mig!
- Lugn, sa polarna, det är väl bara att låta henne vara i fred.
- Han skrev ju inte sitt namn!

------

Gusten i Lilltorpet hade varit på pingstmöte och blivit frälst. Därpå skulle följa helkroppsdop. Men det var mitt i vintern, så pastorn tog med sig Gusten och två hantlangare ut på bysjöns is.
En vak höggs upp. Hantlangarna doppade ner Gusten och hivade upp honom på isen.
- Var det kallt? frågade pastorn.
- Nä, dä vva sså hähähärligt, sså...
- Stoppa ner honom igen, han ljuger än!
-------
Gud Fader hade tröttnat en smula på att ensam behöva sköta hela universum och beklagade sig inför ärkeängeln Gabriel.
- Varför tar ni inte en kort semester, herre? sa Gabriel. Ni skulle behöva vila upp er lite.
- Ja, ja, men var då någonstans?
- Varför inte planeten Jorden? Det var ett tag sedan ni var där.
- Nej dit vill jag inte bege mig igen, sa Gud med en rysning. När jag var där för tvåtusen år sedan hade jag en liten affär med en judisk flicka och de pratar om det än där nere.
-------
En fånge som skulle hängas beklagade sig för prästen:
- Jag har inte fått nån frukost!
- Det har inte jag med att göra, sa prästen. Jag är här för att se till att du får andligt stöd.
Fångvaktaren kom in och mannen sa:
- Jag har inte fått nån frukost!
- Det har inte jag med att göra, sa fångvaktaren. Jag är bara här iför att se till att din cell är ren och snygg.
Till slut kom bödeln.
- Jag har inte fått nån frukost!
- Det har inte jag med att göra, sa bödeln. Jag är här för att se till att du inte får nån middag!



4 dagar kvar

Vilket skitväder, det är tur att man tillbringar sitt liv i verkstaden numera.
Göran monterade Terratripp i dag och satt svor över en väldigt kass instruktionsbok..
Själv fick jag bygga om dragkroken på Patrolen så att även det främre axelen på släpen når i gatan, sådana  
i-lands problem får man när man höjer bilen 4".
Har även spunget runt i husen och plockat fram reservdelar inför resan.
Föresten jag sålde min Chevrolet Blazer -89 till en halvfinne från Umeå väldigt trevlig grabb, första gången han var i Skåne så jag tycke att det var bäst att hämta honom på sturup flygplats.
Jag och Calle tyckte det var ett stort äventyr att köra och hälsa på Göran i Flyinge ca 4mil med den bilen, så tar den gode norrlänningen och sätter sig i bilen och drar till Umeå 150mil ca 16 timmar i bilen coolt!!!



Efter som jag inte hunnigt ta några foto på bygget i dag, så sätter jag in ett foto på Annie när hon styr vår tidgare båt i sundet utan för Malmö man skymtar Turning Torso strax bakom henne.



Ett kul foto på Leif och min tidigare bil, då vi har fixat specialfälgar så han fick in den i sin racebuss.

I morgon kommer Göran, Saruna och John så att vi kan samla ihop alla reservdelar och vertyg tillsammans inför resan till Polen....


En jumbojet som flyger över atlanten får plötsligt problem med motorerna. När planet
störtar springer en flygvärdinna in i cockpiten, sliter av sig blusen och skriker till
piloten.- Snälla, låt mig få känna mig som en riktig kvinna nu när jag ska dö!
Så piloten sliter av sig sin skjortan och säger. - Stryk den här.

-------
- Vet du hur man får en trekilos fettklump att se bra ut?
- Nä...?
- Man sätter dit en bröstvårta.

-------
Stina som var religiös hade varit tillsammans med sin första kille. Hon tyckte att hon var tvungen att gå till sin lokala präst för att tala om det. "Min pojkvän följde med mig hem igår kväll", berättade hon. "Var det synd?" "Nej inte var det det", sa prästen lugnande. "Vi la oss på min säng och kramades och pussades. Var det synd?" "Nej, inte heller det är synd!" fortsatte prästen. "Sen klädde vi av oss nakna och kröp ner i sängen. Är det synd?" "Nej, nej, sa prästen. Men vad gjorde ni sen?" "Sen kom min mamma in i rummet!" sa Stina. "Det var synd!" utbrast prästen.


 


5 dagar kvar

Hm, oj vad tiden går, var på stan i dag och körde budbilen allt för att hinna med de privata ärendena.
Pannlampa inköpt även laddbara batterier till GPSen, gasoltuber till husbilen mm,mm panik!!!!
Men va fan tar man ett steg i taget så borde man lära sig krypa!!!!!!!
En rallykille har studerat vår roadbook till Polen, det fixar sig sa han, har ni kört många tävlingar?
Nä sa Göran inga!! Då var det nog inte så bra att starta med en sådan här tävling!!! Skrattade han och gick!!!
Ska man ta det som ett dåligt omen? ä jag tror bara han skojade.
Om vi inte fixar det så får vi väl sysselsätta oss med annat i Polen i 10 dagar.



Med risk att verka tjatig, kasplåten blev bra som tusan....



Sarunas i full action med att fixa styrning och skydd till styrningen, han har haft en jobbig vecka men det är inget mot vad han och John får näst nästa vecka. ha ha.....


 Två afrikanska hövdingar, Boli och Buli, satt och diskuterade livets väsentligheter över en spetsad kokosnöt. Efter ett tag, då de kommit in på blommor och bin, frågade Boli:
- Hörrödu Buli, hur kommer det sig egentligen att dina barn är svarta medan mina är vita?
Buli funderade länge, reste sig sedan upp och drog upp bastkjolen så att hela den vitala delen blottades.
- Har du en sån här?
Boli ställde sig på knä och studerade Bulis härlighet mycket ingående.
- Ja, nog har jag en sån alltid! svarade han till sist.
- Är den lika lång? frågade Buli.
- Nja, inte riktigt lika lång kanske, men inte långt ifrån.
- Är den lika tjock?
Boli studerade återigen den andres vitala del mycket ingående.
- Nää! Min är inte lika tjock!
- Då är det nog det, sörru! Det kommer in för mycket ljus!

---------HÄR ÄR EN HISTORIA SOM MIN FRU SKRATTAR ÅT MEN JAG FÖRSTÅR INTE DET ROLIGA I, VI MÄN HAR TRE HUVUDEN, EN MED HJÄRNA, EN UTAN HJÄRNA OCH EN SOM VILL (HJ)GÄRNA.

Det var en gång en kvinnlig hjärncell som, av misstag, hamnade i en mans huvud.

Hon tittade sig nervöst omkring eftersom det var alldeles tomt och tyst där.

- Hallå!? ropade hon, men fick inget svar.

- Är det någon här? ropade hon lite högre, men fick ändå inget svar.

Nu började den kvinnliga hjärncellen att känna sig ensam och rädd så hon skrek så högt hon bara kunde...

- HALLÅÅÅ! ÄR DET NÅGON HÄR?

Då hörde hon en röst långt, långt, bortifrån...

- Vi är här nere.


6 dagar kvar

Efter en dålig dag på jobbet kom Göran infarande. 
Hos Göran är humöret i topp, han har lyckats översätta de Polska reglerna till Svenska, kanske med en något annorlunda text än rikssvenskan men fullt fungerande.
Vi ringde Per Bertelsen, för vi fick fler och fler frågetecken på reglerna, men han menade på att det var bara att köra, hm, driver han med oss eller??



Nu är madmax plåten målad och klar för fastsättning, Göran kom med de kortade kardanerna i kväll.
Imorgon kommer de modifierade yokarna så vi kan börja slutmontera.

Fiskebåten Tode-Loo har anlänt, lite tvätt och oljebyte sen skall den i havet igen så vi kan fiska torsk i höst.

Skall bli riktigt roligt att glida på böljan den blå.



En kvinna sitter på en bar och har på sig jeans och en top. Hon har aldrig rakat sig under armarna, och som resultat har hon två mörka, yviga buskar under varje arm. Var tjugonde minut sträcker hon upp ena armen och vinkar till bartendern att hon vill ha en ny drink, och detta fortsätter under hela kvällen. Och varje gång hon gör så, kan resten utav barfolket se hennes armbuskar.
Några minuter före stängningsdags vinkar ett fyllo till sig bartendern och säger:
- Ja..jag skulle vilja bjuda ballerinan där borta på en drink.
- Vad får er att tro att hon är en ballerina?
- En tjej som kan lyfta upp sitt ben så högt måste vara en ballerina.


En man bärs in på akuten med benbrott, blåslagna ögon och en golfklubba virad runt halsen.

- Vad har hänt? frågar läkaren.

- Jag spelade en runda golf med min fru när hon slog ut bollen i en kohage. Vi gick ut i hagen och letade efter bollen och då såg jag att en av korna hade nåt vitt där bak. Jag gick dit och lyfte på kossans svans och där satt mycket riktigt en golfboll med min frus initialer på. Jag höll fortfarande upp kosvansen när jag ropade till min fru "Den här ser ut som din!" Sen minns jag inget mer

 


En vacker kvinna körde sin bil genom en öde del av Texas när plötsligt bensinen tog slut och det blev tvärstopp. En indian kom ridande och erbjöd kvinnan att sitta upp bakom för en ritt till närmaste stad. Det blev en lugn färd bortsett från att var femte minut så skrek indianen "Yahoo!!" så att det ekade mellan bergen. Väl inne i staden så lämnade indianen kvinnan vid bensinstationen med ett sista matt "yahoo..." Servicemannen undrade vad kvinnan gjort för att få indianen så uppspelt... - Ingenting, svarade kvinnan. Jag bara satt bakom med armarna runt midjan och höll i sadelhornet för att inte ramla av. - Damen lilla, indianer använder inte sadel!



7 dagar kvar


Madmax projektet går vidare, att bygga en trialbil som skall i bästa fall skall hålla i totalt 45 minuter på en hel trialtävling är knixit och då kör man i max 5km i timmem.

Nu skall vi bygga en bil som skall klara av att köras ca 10 timmar i snitt under 8 dagar köra 100mil i hastigheter över 100km i timmen.

Detta kräver ett annat tänk än man är van vid, det är både spännande och utmanande.



Idag har vi byggt skydds plåt under bilen, den skall dels hålla växellådan på plats och skydda bilen undertill mot sten och stubbar den går från framaxeln ända förbi fördelningslådan.

Ikväll blev inget gjort då kompisen Roger Schulz med familj kom med bärgningsbilen där de fraktade vår nya fiskebåt "Toode-Loo" lustigt namn föresten, slarvigt sagt betyder det "till toaletten" Engelska???!!

Med ett startbatteri gick motorn igång direkt 1 cyl diesel stånka på 12hr häftigt!

Men att grilla och äta glass är inte dumt i heller.


Tre killar skulle campa i småland. De hade vars ett tält med sig. När de satt vid
lägerelden kom tre tjejer dit och skulle campa. De kom snabbt överens om att en
tjej och en kille skulle dela tält. Grabbarna gjorde ett avtal: När de var klara med
tjejen, skulle de krypa ut och sjunga "flickorna i småland". Sagt och gjort. Efter
en timme kröp första killen ut och sjöng: Ja, det var flickorna i småland...
Efter ytterligare en halvtimme kom nästa: Ja det var flickorna i småland...
Efter ytterligare en timme var det fortfarande tyst i det tredje tältet. Grabbarna
blev nervösa om det hänt något. Men en kvart senare hörde dom från tältet: På
lingonröda tuvor...

--------------
En mycket blyg kille går in på en bar och ser en snygg kvinna som sitter vid bardisken.

Efter att ha samlat mod en hel timme går han fram till henne och frågar med skakande stämma:

- Öh... du har väl inte lust att snacka lite?

Efter ett ögonblicks tystnad skriker hon:

- NEJ, jag vill INTE knulla med dig!

Alla i baren stirrar nu på dom och killen blir totalt röd i ansiktet. Killen smyger tillbaka till sin plats. Efter ett par minuter går kvinnan över till honom och ursäktar sig. Hon smilar och säger:

- Du förstår, jag studerar psykologi, och håller på att samla stoff till min speciella avhandling, som handlar om hur folk tacklar pinsamma situationer.

Mannen rör inte en min, men ropar så högt han kan:

- 2000 kr!? Du måste vara sinnessjuk



8 dagar kvar

I kväll var Göran och Sarunas här och hjälpte till med bilen.
Vi monterade dit orginal stålwire till frontwinchen då vi tvekar om snöret skulle hålla i 8 dagar.



Vi har även monterat dit induktivgivare till terratrip 303 och instrument, nu har Göran fått i hemläxa att lära sig använda den med hjälp av vad jag tycker den sämst skrivna instruktions boken på engelska jag läst, men va fan jag är ju ganska kass på språk.  
Det blev också kaka och kaffe med taktik snack, märkligt satt och blev nervös redan när vi pratade om tävlingen hur blir det då när det är dax?
Kvällen avrundades med diverse ordna fram grejer till i morgon. packlistan börjar bli lång....


 Mannen gick till läkaren och klagade över förtidig utlösning. Läkrens råd: när du du är nära utlösning försök att skrämma dig själv. Mannen köpte en startpistol kom hem och satte igång en 69a med frugan
Då utlösningen närmade sig brännde han av ett skott
Nästa dag gick han till läkaren som frågade, hur gick det? Åt helvete frugan bet av mig 5cm av picken sket mig i ansiktet och grannen kom ut ur
garderoben med händerna i vädret......!!!


 



 


RSS 2.0