Dag 5 Måndag

Galet,,,,,,Galet,,,,,,Galet

Det får sammanfatta hela dagens körning.

Upp tidigt åt frukost kl 7,00 lasta och packa för dagens vedermödor.


Vi fick börja med att calibrera terra trippen innan vi gav oss iväg och nu fungerar den perfekt.

Kl 9,00 startade första bilen i väg, vår start tid är 9,29, fullt ös efter några km är det första specialprovet ner för en brant ravin, man måste wincha sig ner, i med bakwinchen, i med snöret och över kanten, det lät som en sytråd som small av, bilen far med full fart ner i ravinen just som den skall volta framlänges gasar jag för fullt och lyckas få ner bakändan igen.

Tala om publikens jubel efter det, sen full fart, mer wincha rakt upp för branten, skulle wiren brista skulle man slå runt baklänges.

Sen vidare, har man inte varit med om sådan här körning är det nog svårt att föreställa sig det.


Att köra i upp till 90 km på en smal typ gångstig inne i skogen med trädstammarna som slår mot skärmbreddarna i mil efter mil, är så långt man kan komma från Svensk offroad.

Nästa specialprov är ett dike som vi passerar utan problem


Specialprov 3 är en flodbädd vi kommer ut till den samtidigt med Per Bertelsen som kör rakt ut och sänker sin lilla Suzuki så vi kör om honom på insidan men som en god medmänniska hjälper vi honom upp ur vattnet innan vi kör därifrån.


Specialprov 4 skall en flod passeras, efter att Göran vadat över så var det bara att gasa för fullt över, känns lite konstigt att köra i vatten som går över huven upp på nästa brink, ut med wiren och börjar wincha då frikopplar winchen och vi kan varken komma bakåt eller framåt som tur är ingår aluminiumspett i utrustningen och vi kan bända upp bromsen på winchen tack och lov så fungerade den igen så vi kommer vidare bland stock, grus och slingriga skogsstigar.

Idag har vi kört 19 mil i skogen vilket nog är mer än vad en vanlig offroader kör om året.

Dagens resultat är en 6 plats och vi ligger 8 totalt.


Göran sköter roadbooken exemplariskt, fullt i klass med Tina Turner och John har kämpat med bilen hela kvällen bland annat så har bakvagnsupphängningen lossnat vid två tillfällen.

Vi körde punktering några 100m efter målgång, ett spik i däcket, även detta är nu lagat och vi får se fram mot morgondagen.


Sarunas ligger tyvärr nerbäddad i magåkomma läkaren har varit och gett honom en stor spruta av något? Såg att där låg likadana sprutor inne i häststallet

Så i kväll fick vi mecka själva.  

Nu är jag trött, i morgon går starten kl 8.00 och vi har 4 mil transportsträcka innan vi är vid starten, totalt har vi 24 mil specialsträcka i morgon. Så god natt klockan är 23,54 och vi skall upp kl 5,30..      

Här kommer film från etapp 2

http://www.youtube.com/watch?v=9KZniGt-Id4

http://www.youtube.com/watch?v=_pIaniwQYYU&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=XlogH-Lhjgg

http://video.eurosport.pl/rajdy-terenowe/transgothica-maraton/2009/koniec-coraz-blizej.-nie-d_vid115091/video.shtml


Hellre Parkinsons och spilla ut halva groggen,
än Alzheimers och glömma var man ställde den

-------

Bonden Per tyckte om kokta ägg till frukost. Hustrun ville skämta med honom och stack hål på äggen och blåste ut innehållet. När Per kom till frukostbordet och började knacka äggen fann han dem naturligtvis tomma. Han blev snopen, men kommenterade inte saken. Nästa morgon var det samma sak igen. Äggen var tomma och hustrun plirade förtjust ur ena ögonvrån när hennes man nu ilsknade till
Per tog yxan, knallade ut till hönshuset, fick tag i tuppen, lyfte yxan i ett hotande slag mot honom och sa:

- Använder du kondom en gång till så hugger jag nacken av dig

------

Det var uppe hos Sankte Per. En stor neger stod och bankade på porten till paradiset och Sankte Per kom personligen och släppte in honom. Och det första han frågade negern, var om han hade uträttat något speciellt.
- Ja, jag lyckades gifta mig med en vit kvinna i Alabama. Hon var till och med oskuld och dessutom dotter till en medlem i Ku Klux Klan.
- Det var inte illa! Utropade Sankte Per imponerad.
- När var det?
- För tre-fyra minuter sen.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0