Trött & sliten

Hemkommen från Frankfurt med en Landcruiser 100 2005.
Skitnöjd 188 mil och allt gick bra, enligt färddatorn snitta vi 122 km/ tim och Landcruisern drog 1 L/mil i snitt.
Vi stack i tisdags kl 22,30 och var hemma kl 23,30 onsdag natt kört i ett sträck så nu är det dax att ta igen förlorad sömn.
Var tvungen att köpa in lite bilar i dag så jag fick asa mig ut på jobbet, två Volvo bilar en V70 och en S80 samt en VW Caddy 2004 samt två pallar balansvikter blev dagens resultat.
I morgon är det fredag och många bilar skall transporteras runt i landet så det är väl bara till att gå och kolla John Blund.


Ps, på Lördag blir det vildsvinsjakt på Christinehof skall bli kul!!!

Och blir det inget vilt får man grilla korv!!!!!


Polisen meddelar att man gripit några av Usama bin ladens släktingar.
De personer som nu sitter i säkert förvar är Usamas mor, Marme laden och de två bröderna, Choko laden och Remou laden.
I lördags kväll tillfångatogs även hans syster, Pina co laden.
Nu spanar man efter hans kusin, Sal laden och hans senile farfar,Var var det jag laden.

----

- Vet du hur man gör fula barn?
- Nej!
- Fråga din mamma.




En tidig julklapp?

Om någon timme far vi till Tyskland för att inhandla en Toyota Landcruiser 100, som jag har saknat den förra!!!
Att byta bil är som ett gift man bara måste byta ibland, så länge som jag byter bil byter jag inte ut Marie, än sålänge har jag regeringen här hemmas tillstånd att byta ut bilen.



Detta är vad jag kallar en hygglig arbetsplats vilket är nog så viktigt med tanke på alla mil man kör omåret

Har varit fullt ös den sista tiden har sålt bra med bilar de sista veckorna och kvällarna går till att hitta nya bilar att köpa in, så bloggande och familj har fått stå tillbaka lite.
Men jag vet att när julen närmar sig får folk annat att tänka på än att handla bil så det är bara till att ligga i.
På tal om julen vad fort tiden går!!! 37 dagar kvar.
Och innan dess skall vi till Celle på julmarknad och hinka gluhwein och äggtoddy tillsammans med familjen Mats Magnusson och Jerry Nilssons familj kul.kul.
Och sen skall vi upp till snön i Klövsjö/Jämtland mellan jul och nyår tllsammans med Stefan och Nettan Olsson från Blåningsmåla, även Annie och Mattias kommer med oss och åker skidor och snöskoter.


Och så var det den rika turisten som klev in på hotellet i en liten by. Hon lägger 1 000 kronor i receptionen och går för att ta en titt på rummen.
Hotelldirektören tar omedelbart med sig tusenlappen till slaktaren och betalar sin skuld.
Slaktaren går med pengarna till bonden och betalar sin skuld. Bonden tar sedeln till bensinmacken och betalar för bränslet han har tankat på kredit.
Mackägaren går till ortens prostituerade och betalar sin skuld på 1 000 kronor.
Hon går till hotellet och betalar tusenlappen hon är skyldig för rummet hon hyrt för sin verksamhet.
Hotelldirektören lägger tillbaka sedeln på disken.
Turisten kommer tillbaka till receptionen. Hon gillade inget av rummen och tar tillbaka sina 1 000 kronor.
Ingen har alltså tjänat ett enda öre.
Men hela byn är skuldfri och alla ser framtiden an med tillförsikt!
Ungefär så här kommer finanskrisen att sluta

----

Den medelålders mannen hade prolem med potensen. Hans husläkare skrev ut ett piller som var nytt på marknaden. Det skulle kunna göra underverk. Han skrev ut en dos som skulle räcka i 14 dagar. Efter 14 dagar kom han på återbesök med påsar under ögonen, hopsjunken, men med ett brett flin i ansiktet. - Perfekt ordination, perfekt! - Det gläder mig verkligen, sa doktorn. Vad tyckte din fru? - Min fru? Fan jag har inte hunnit hem ännu...

-----
En mans kamel har blivit slö, så mannen åker med den till Kamelservicen. Han förklarar problemet för servicemannen, som ber mannen att ställa kamelen över servicegrop Nr 2. Sedan tar han 2 tegelstenar och slår ihop de så att kamelen testiklar hamnar mellan tegelstenarna. Kamelen springer iväg med högre fart än någonsin. - Hur ska jag hinna ifatt kamelen? frågar mannen. - Dra ner byxorna och ställ dig över servicegrop Nr 2...  





Årets sista offroad äventyr!

Sitter här i stolen och skall blogga och inser att 1 timme just försvann, att man kan bli så plötsligt trött!!
Men nu är jag nästan vaken igen.
I fredags kväll åkte jag och Carl till Blåningsmåla för att deltaga i årets final i offroadorientering, vi har inget med slutstriden att göra då vi inte varit med tidigare.
Carl skall göra debut som winchslyna och vi tyckte att denna tävlingen var ett bra tillfälle att prova på. 



Efter att sovit gott i husbilen iallafall jag, Carl sov lite mer oroligt, tittade vi ut och såg dessa tappra danskar sovande under bar himmel i sina sovsäckar tur att det inte kom ett skyfall i natt!!

Morgonen var lugn starten var inte förren klockan 11.00 vi som är vana från Danmark att tävlingen drar igång senast klockan 8,00.
Efter förarmötet 10,30 klär vi på oss i lugn och ro inför starten, trodde vi!! nä efter förarmötet startade tävlingen direkt. hm lustigt.  



En trevlig och lugn tävlingsform som inte går på tid så vi lunkade runt i skogen i sakta mak och betade av kontroll punkterna, många lustiga foto blev det under dagen.

  

Calle kämpade på bra och fler och fler kontroller togs, i ett surhål hittade vi Annie och Mattias hopplöst fastkörda och ingenstans att fästa winschwiren då det inte längre fanns några träd kvar att sätta stroppen i.
Efter att vi dragit upp dem gick resan vidare.
Senare träffar vi på dem igen då de brutit då växellådan gett upp.

 

En del kontroller låg ner andra var gömda bakom trädstammar detta var svårt för första bilen men sen var det spår att följa, inte förrän det blev mörkt ställde detta till det lite.



Här tar vi sista kontrollposten och klockan är 16,11 och tävlingen är slut kl, 17,00 så det är gott om tid, trodde vi.....
När vi skulle ta oss härifrån visade sig det att det inte fanns något att wincha sig i och klockan gick, efter att vi dragit ut wiren för fullt kopplat ihop alla stroppar och förlängt med ytterligare 30m lyckades vi få tag i ett träd som klarade av att winchas i.
Blöta upp till midjan båda två lyckades vi ta oss därifrån och klockan var 16,48 så det var bara till att köra för fullt i "20km" ner till målgången, med fjorårets tidsmiss i minnet 8 minuter försent svor vi både det ena och det andra på tillbaka resan.
Men det visade sig att vi lyckades komma in med 6 minuter tillgodo denna gång..
Vi var övertygade om att de flesta har tagit alla kontrollerna men det visade sig att det var bara vi och Johan Svensson som gjort det, hur skiljer man då oss åt? jo med tid, kul då hela konceptet med offroadorinentering är att det inte är på tid.
Vi grattar Johan och Emil för kampen de var blixter snabba och värdiga vinnare för dagen och för hela cupen.



Efter en skön dusch i husbilen var det dax för mat i Blåningsmåla skola där Nettan och Stefan fixat med en supermidda jättegott.
När vi är på väg upp till skolan skymtar vi fyra sådana här bestar komma springande förbi oss i mörkret,de har rymt från hagen.
Jag kan säga att det känndes inte tryggt att gå där i mörkret och hoppas att de inte springer tillbaks igen.

Här står ett glatt gäng gossar i köket och diskar, förstår inte varför de blir så irriterade när man fotar dem vi skall inte sladdra!!! inte så mycket ialla fall...

 

 Här sitter Emil och Carl och lägger upp taktiken inför nästa års tävlingar, eller är det brudar de snackar om???
Obs!!!! ölen är inte deras...



Här står dagens hjälte trött och skitig, men sov gott på natten gjorde han. 


Fick ett tips på hur vi män skall skydda oss mot svininfluensan, jo ut med suggan och in med lamkött!!!

-------

Visste du att om du konstant skriker i 8 år, 7 månader och 6 dagar, så
har du producerat tillräckligt med energi för att värma upp en kopp
kaffe.

Visste du att om du fiser konstant i 6 år och 9 månader, så bildas
energi nog att skapa en atombomb (Nu börjar det likna något)

Med dessa visdomsord får väl jag avsluta årets tävlingssässong med en passning mot den allsmäktiga själv utnämda SGAen i distriktet, gör han som i de två exemplen ovan så har han gjort mer positiva saker för offroaden än det han lyckats med under tävligarna som gått.
Frågan är varför har han inte besökt Rocks tävlingar?
Är det så att det är SORK som klubb han vill radera ut?



En trött och slö söndag

Har tagit helgen till att vinterröja, det är ju så att vinterskitet kommer även i år, även om man inte vill!

Har varit lite krasslig några dagar, men kände mig lite piggare i dag så jag tog Calle med mig ut och skulle se om vi kunde skjuta en hare.
Det första jag möter är ett fruntimmer med en stor vorstehund, va fan! frågan... vad gör du här??
Jag har fått lov att träna min hund här för B........, är det inte konstigt?

Jag har gett lov till tre jägare under lite över 20 år att träna sina jakthundar, den första sa jag träna din hund lite på min mark, det gick några veckor då jag såg sex hundar träna för fullt, då blev det stopp!!!

Nästa jägare lovade att inte göra om detta, så jag gav tillstånd att träna hunden någon gång mest för att hunden skulle uppleva nya marker, vad händer jo han är där varje dag!!! då blev det stopp.

Nu har jag efter 10 år gett en ny jägare lov, jag har berättat de tidigare historierna.
Jag ger lov att träna hans hundar på ett fält, då det är pointrar vet jag att de endast ställer fågel och han har duktiga hundar.
Och så möter jag en helt främmande människa med en vorste som säger att hon har tillstånd att träna sin hund här på min mark!!!! 

Så frågan är vad är det för fel på jägare????? Har de nersatt hörsel pga, för många skott??

Jag har även en liten mosse på marken som jag fått tillstånd att köra lite sparsamt i mot betalning, jag har sparat marken för att nu inför vintern när det fryser på eventuelt kunna köra lite.
Någon kom förmodligen på idén innan mig för hela mossen är uppkörd av fyrhjularmotorcyklar så var det med det körtillfället och nu måste jag övertyga markägaren att det inte är jag som varit där.....
Kan man bli trött för mindre?

Synd om vi inte skulle kunna göra om detta.


Nästa helg är det Blåningsmåla challenge ska se om jag kan ladda om i veckan med något positivt!!
Då kanske jag tar ut challengebilen för lite mysköra ihop med Calle.


En dag klagade Frasse till en vän:
- Min armbåge gör väldigt ont, jag tror jag måste beställa tid hos läkaren.
- Gör inte det! Apoteket har nämligen fått in en ny datamaskin som ställer en diagnos snabbare och billigare än en läkare. Ge den bara ett urinprov så kommer maskinen ge dig en diagnos på problemet och vad du ska göra åt det. Det kostar bara 100 kronor!
Frasse tänkte att han hade inget att förlora, så han fyllde upp ett glas med ett urinprov och gick iväg till Apoteket. Han hällde i innehållet och stoppade in en hundring i apparaten. Maskinen började brumma och små lampor blinkade. Efter en liten paus kom en papperslapp fram där det stod:
* Du har tennisarmbåge.
* Doppa armbågen i varmt vatten.
* Undvik tunga lyft och att röra armbågen för mycket.
* Du blir bättre efter någon månad.

Senare på kvällen tänkte Frasse på hur otrolig den nya tekniken var, och hur det skulle revolutionera läkarsystemet för alltid. Då började han fundera på om det gick att lura maskinen, så han bestämde sig för att prova. I en burk blandade han kranvatten, urinprov från hunden, dottern och frugan och som "pricken över i:et" onanerade han i burken. Nästa dag gick han iväg till Apoteket, hällde blandningen i maskinen och stoppade i 100 kr. Maskinen brummade och blinkade och ut kom en lapp med följande innehåll:
* Vattnet i kranen är för hårt, skaffa ett avhärdningsfilter.
* Din hund har mask. Ge den avmaskningskur och vitaminer.
* Din dotter missbrukar kokain. Skicka henne på rehabilitering.
* Din fru är gravid. Det är inte ditt barn, skaffa en advokat.
* Om du inte slutar onanera så blir din tennisarmbåge aldrig bättre.

--------

Två killar hade varit på en fest och fått lite för mycket i sig. När de lämnade festen tog de bilen, då de visste att det var mörkt och inga bilar brukade köra i dessa kvarter. När de närmade sig en rondell fick den ene en ide.
- Har du testat att backa i en rondell?
- Nää. Aldrig.. men vågar vi det?
- Självklart. Det finns ju inte en bil inom synhåll.
De hann backa genom halva rondellen när en bil dök upp och brakade rätt in i bakänden på deras bil. Föraren klev ur bilen, ringde ett nummer från sin mobil medan killarna satt i sin bil och vågade inte göra någonting. Polisen anlände till platsen och började förhöra föraren som killarna såg genom backspegeln blev mer och mer arg. Snart kom en polis fram till dem och knackade på rutan, varav den ene av killarna vevade ner.
- Är ni oskadda? frågade polisen.
- Jaa.. det är vi. svarade killarna i korus.
- Ja. Då kan ni köra vidare. Vi ska ta in herrn här för drogkontroll. Han påstår att ni backat in i hans bil i rondellen! Haha, så dumt!

---------

Frasselina var på väg till doktorn med en flaska med urinprov. Plötsligt blev hon stoppad av polisen.
- Är det hembränt? undrar konstapeln.
- Det kan man kanske säga, vill du se apparaten?

---------

- Din framlykta pekar rakt åt helvete, säger trafikpolisen.
- Din kollega sa för en vecka sedan att framlyktan pekade rakt upp i himlen. Bestäm er nu!


 


RSS 2.0