Dag 7 onsdag

I dag startade tävlingen 10,00 etapp 4

Jag kommer ihåg att Göran på kvällen sa att i morgon onsdag blir det en sådan där mellandag inför torsdagens, som skall bli veckans drypare.... alltså en dag att ta det lungt.......mm.mm.  så lät det inte på kvällen!!

Det började på morgonen med att vi inte hade några diffspärrar, det visade sig att en backventil hade gått sönder mellan vacuumtanken och motorn, ut på stan på morgonen för att leta tag i en sådan, mackar och verkstäder men inget, då såg vi en bilmekaniker skola in som tusan och frågade efter en ventil men inget.
Där stod en Golf som de meckade med och vi sa där sitter en sådan ventil, men den fick vi inte röra!!

Fram med 100 zloty klipp, klipp så var ventilen vår tillbaks igen 15 minuter tillgodo innan start.

Första specialprovet skulle en damm passeras Göran gick ut och vattnet gick till midjan, ok jag provar då, när jag körde ut gick det bra men rätt som det var började bilen sjunka.

Innan Göran fått stroppen runt trädet på andra sidan sjön gick vattnet upp till armhålorna på mig som satt i bilen och bara hytten var över vattnet, V8 spottar och fräser och trivs inte alls, vi konstaterar att det låter som lagerbank eller en krökt stötstång, men vi kör vidare, då kokar bilen, då tror vi att toppackningen gått.
Kan villigt erkänna att humöret och tron på att tävla vidare under veckan var långt borta.


Här är han på väg upp med Bull vid ratten.

När vi kommer till nästa specialprov ser vi bilen ”pitt bull” köra ut i nästa sjö, sjunker och försvinner endast 50 cm av burröret i taket syns så vi beslutar att det finns en morgondag och skippar resten av specialproven den här dagen då de bara består av att köra i jättedjupt vatten.

Det visade sig att föraren i pit-bull teamet (Vi kallar de för enkelheten Co-drivern pitt för han stack och föraren för bull eftersom han satt kvar) fick panik och fick inte av sig bältet men han hittade en luftficka uppe vid taket fick lugnat sig och fick upp fyrpunktsbältet och kunde simma ut.
Däremot pitt tappade winchkroken i vattnet och fick dyka ner till winchen och leta upp kroken.

Kan väl nämna att det var inte varmt i vattnet jag och Göran var dyngsura och Göran beklagade sig över blodiglar i kalsingarna.
Varje specialprov är värd 30 minuter alltså tappade vi i dag 1,5 timme något irriterande.  

Vi kom in på en 13 plats före ”pittbull” som körde alla special proven, 30 min straff per specialprov som man hoppar över men det tar tid att tömma bilen på vatten också!

Vi ligger 10 totalt.

Nu är det natta…..

Ps.en kulbult till bakaxeln fick bytas, servopumpen, tändstift, tändkabel, rikta plåten runt turbinen, rikta framaxeln, annars var det lugnt!!!!

Tyvärr blev inte detta inlägget inte så långt och tyvärr 1 dag sen då vi igår var och hämtade bilar i Strängnäs, Linköping och Västervik 140 mil och 21 timmars körning.

Det kommer senare i dag ytterligare ett inlägg.

Lite filmer från dagen:

 http://video.eurosport.pl/rajdy-terenowe/zaczal-sie-koszmar.-tak-mi_vid114990/video.shtml

http://www.youtube.com/watch?v=yYlpr45j2kg

Lite foto:

http://transgothica.pl/index.php?action=galeria&ln=en&galleryType=etap4


Direktör jansson har inviterat en ung dam på restaurang. - Beställ in precis allt som du vill ha, säger han flott. Flickan tvekar inte, utan beställer följande: Cocktail, två dussin ostron, hummer Americaine, Porter House Steak, glass, kaffe och likör. Lite förvånat säger direktör jansson. - Det var inte litet det! Äter du lika mycket hemma? - Nej, svara flickan, men hemma är det heller ingen som vill ligga med mig. 

-----

Mamman till sonen:
- Jag har hört att du börjat svära....
- Jaså, vem har sagt det om jag får fråga?
- En liten fågel viskade det i mitt öra!
- Och dom jävlarna som jag har matat hela vintern!

-----

Apotekaren måste gå ett ärende och ber springpojken se efter butiken. När han kommer tillbaka frågar han om någon varit där.
- Jo, säger pojken, det var en här som villa ha något mot sin hosta, så jag gav honom en flaska ricinolja!
- Ricinolja?! Men det förstår du väl att det var galet?
_ Inte var det galet. Titta ut genom fönstret, så kan apotekarn själv se hur han står och lutar sig mot ett träd. Han vågar inte hosta, för då gör han i byxorna!



 




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0