en vacker vår vecka..

Det var ett tag sen jag bloggade, vet inte varför men det är lite trivsamare och lite lugnare att sitta i stugan i Jämtland och blogga istället för att sitta i stressade Skåne.
Men skall göra ett försök...
Den här veckan var jag med morsan på två kockar i S-torp trevligt att gå ut ibland och äta en bit mat istället för mackor till lunch.



Jag och Göran lägger upp en plan på hur jag övertar vårdnaden över den här fantastiska Henderson Excelsior från 1921



Motorcykeln har en trevlig historia.
Görans pappa köpte den av militären när han var 15 år gammal och de bor i Anderslöv, när han var 16 år gammal kom polisen hem till dem, det var så att Görans farfar brukade köra ut polisen till olika dansplatser så att polisen kunde ta hand om buset.
Det visade sig inte bättre än att hans farfar inte kunde köra (vet ej varför) så polisen beordrade grabben att köra men han sa att jag är inte gammal nog till att köra den.
 Ha, sa polisen jag har sett dig köra så många gånger så jag vet att du kan, så gick det till när han för första gången körde till Bökebergs dansbana så att polisen kunde ta han om buset där.
Göran far blev smed och rörläggare i Anderslöv och motorcyken blev utrustad med ett flak till sidovagn där han transporterade rör och gastuber när han var och fixade ute hos sina kunder, när det blev helg kopplades den vanliga sidovagnen dit och familjen kunde åka med.
Under kriget blev det dåligt med bränsle och den kluriga smeden byggde på ett gengas aggregat där sidovagnen sitter normalt.
Sidovagnen som nu sitter på den är den femte och är anpassad för höger trafik.
En kul detalj är att Göran också blev smed och rörmockare och körde vidare med motorcykeln till så sent som för tre år sedan i Anderslöv där även Göran bor.
Motorcykeln har genom åren förändrats kanske förbättrats, bla, har generator och batteri monterats för att slippa AGA karbidstrålkastaren, tändmagneten blev utbytt vid något tillfälle till en Volvo T24 magnet.
Mycket mera har justerats och ändrats under årens lopp mitt mål och löfte till Göran är att inte göra den till orginal och sätta den på ett museum någonstans.
Utan den skall vårdas varsamt klädselen i sidovagnen skall fräschas upp, däcken skall bytas (äldsta däcket är från 1956) några nya ekrar skall monteras i bakhjulet.
Sen skall den ut och rulla på MC-träffar och veteran träffar, kanske kör jag en tidig lördag morgon till Svedala och handlar frallor detta skall jag försöka göra så länge jag kan och vi har bränsle som vi kan köra dessa gamla klenoder som berättar vår historia.



Var i dag på Ring Knutstorp och tittade på STCC.
Där var även JTCC, Porsche Carrera cup med prins Carl Philip som för övrigt bröt båda heaten, där var även Camaro cup vilket snabbt blev min favorit vrålande V8 avåkningar och tuff körning var mer underhållande än Porscharna som for runt och lät som när man försöker kväva en fis i kyrkan.
Lustig var att de stora V8 luktade som ett systembolag en fredag eftermiddag av alkohol.



Även Superbike var där men blev en ganska tråkig historia med minst tre grabbar som fick åka ambulans till sjukhuset men de överlevde iallafall.
Men totalt sex förare som körde omkull blev startfälltet glest, tyvärr men en mc lyfte lite över de andra det var en ensam Ducati vilket ljud!!!! tyvärr kom han sist....



Så här röd näsa fick Marie efter en heldag på racebanan.


En full kille stapplar runt på trottoaren och viftar med bilnyckeln. En polis frågar "Har ni problem?" "Ja, nån har schnoott min bil!" "Var såg du den sist?" frågar polisen. "Den schatt här - på min nyckel!" Polisen himlade med ögonen och sa, "Det var synd, men jag kan köra dig hem. Men knäpp gylfen – din grej hänger ut!" Killen tittar ner, sen utbrister han; O´nej dom har schnott min tjej åschå...

--------
Svensken till sina engelska vänner:
"Vet ni vad jorden heter på latin?"
"No, tell-us!"

--------

En apa kom in på en bar, den beställde en öl. Kyparen serverade ölen och apan betalade med en hundralapp. Då tänkte kyparen att han skulle skoja med apan och lämnade bara tillbaka en femma. Men apan reagerade inte utan stoppade femman i pälsen och smuttade vidare på sin öl.
Kyparen skruvade på sig och sa:
"Det är inte ofta vi har apor här.
"Nähe, det är ju inte så konstigt när ni tar 95 spänn för en öl.


 


RSS 2.0