Årets sista offroad äventyr!

Sitter här i stolen och skall blogga och inser att 1 timme just försvann, att man kan bli så plötsligt trött!!
Men nu är jag nästan vaken igen.
I fredags kväll åkte jag och Carl till Blåningsmåla för att deltaga i årets final i offroadorientering, vi har inget med slutstriden att göra då vi inte varit med tidigare.
Carl skall göra debut som winchslyna och vi tyckte att denna tävlingen var ett bra tillfälle att prova på. 



Efter att sovit gott i husbilen iallafall jag, Carl sov lite mer oroligt, tittade vi ut och såg dessa tappra danskar sovande under bar himmel i sina sovsäckar tur att det inte kom ett skyfall i natt!!

Morgonen var lugn starten var inte förren klockan 11.00 vi som är vana från Danmark att tävlingen drar igång senast klockan 8,00.
Efter förarmötet 10,30 klär vi på oss i lugn och ro inför starten, trodde vi!! nä efter förarmötet startade tävlingen direkt. hm lustigt.  



En trevlig och lugn tävlingsform som inte går på tid så vi lunkade runt i skogen i sakta mak och betade av kontroll punkterna, många lustiga foto blev det under dagen.

  

Calle kämpade på bra och fler och fler kontroller togs, i ett surhål hittade vi Annie och Mattias hopplöst fastkörda och ingenstans att fästa winschwiren då det inte längre fanns några träd kvar att sätta stroppen i.
Efter att vi dragit upp dem gick resan vidare.
Senare träffar vi på dem igen då de brutit då växellådan gett upp.

 

En del kontroller låg ner andra var gömda bakom trädstammar detta var svårt för första bilen men sen var det spår att följa, inte förrän det blev mörkt ställde detta till det lite.



Här tar vi sista kontrollposten och klockan är 16,11 och tävlingen är slut kl, 17,00 så det är gott om tid, trodde vi.....
När vi skulle ta oss härifrån visade sig det att det inte fanns något att wincha sig i och klockan gick, efter att vi dragit ut wiren för fullt kopplat ihop alla stroppar och förlängt med ytterligare 30m lyckades vi få tag i ett träd som klarade av att winchas i.
Blöta upp till midjan båda två lyckades vi ta oss därifrån och klockan var 16,48 så det var bara till att köra för fullt i "20km" ner till målgången, med fjorårets tidsmiss i minnet 8 minuter försent svor vi både det ena och det andra på tillbaka resan.
Men det visade sig att vi lyckades komma in med 6 minuter tillgodo denna gång..
Vi var övertygade om att de flesta har tagit alla kontrollerna men det visade sig att det var bara vi och Johan Svensson som gjort det, hur skiljer man då oss åt? jo med tid, kul då hela konceptet med offroadorinentering är att det inte är på tid.
Vi grattar Johan och Emil för kampen de var blixter snabba och värdiga vinnare för dagen och för hela cupen.



Efter en skön dusch i husbilen var det dax för mat i Blåningsmåla skola där Nettan och Stefan fixat med en supermidda jättegott.
När vi är på väg upp till skolan skymtar vi fyra sådana här bestar komma springande förbi oss i mörkret,de har rymt från hagen.
Jag kan säga att det känndes inte tryggt att gå där i mörkret och hoppas att de inte springer tillbaks igen.

Här står ett glatt gäng gossar i köket och diskar, förstår inte varför de blir så irriterade när man fotar dem vi skall inte sladdra!!! inte så mycket ialla fall...

 

 Här sitter Emil och Carl och lägger upp taktiken inför nästa års tävlingar, eller är det brudar de snackar om???
Obs!!!! ölen är inte deras...



Här står dagens hjälte trött och skitig, men sov gott på natten gjorde han. 


Fick ett tips på hur vi män skall skydda oss mot svininfluensan, jo ut med suggan och in med lamkött!!!

-------

Visste du att om du konstant skriker i 8 år, 7 månader och 6 dagar, så
har du producerat tillräckligt med energi för att värma upp en kopp
kaffe.

Visste du att om du fiser konstant i 6 år och 9 månader, så bildas
energi nog att skapa en atombomb (Nu börjar det likna något)

Med dessa visdomsord får väl jag avsluta årets tävlingssässong med en passning mot den allsmäktiga själv utnämda SGAen i distriktet, gör han som i de två exemplen ovan så har han gjort mer positiva saker för offroaden än det han lyckats med under tävligarna som gått.
Frågan är varför har han inte besökt Rocks tävlingar?
Är det så att det är SORK som klubb han vill radera ut?



Kommentarer
Postat av: Mattias

Kul att det gick så bra för er, grattis till er båda!

Nästa år kanske vi är lite mer med i matchen. Litar inte på den !#@#!&& växellådan en sekund längre, den får åka på tippen. Och så får vi nog jobba lite mer på vårt teamwork :-)

2009-11-08 @ 17:18:55
URL: http://mattias.bomelin.com
Postat av: Familjen Magnusson

Stackare som sitter i kylan denna vargavinter och inte kan gå ut. Vi har "bara" -12,5 på Nyvång. (brrrrrrrrrrrrr kallt som fan för att vara skåne)

Jag satt på gris häromkvällen i Örkelljunga. Mina första grisar som jag mördat. Det blev lite dramatik på eftersöket på den största (88kg) då den attakerade oss. En häftig adrenalinkick i den mörka skogen. Vi ses snart. Kör försiktigt på hemvägen. (Du har ju sett hur hungriga dikena kan vara på skåningar) Mvh. Magnussons

2010-01-08 @ 20:07:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0